Yetişkinler ve Nefes

Hepimiz nefes alıyoruz ve bunu otomatik bir şekilde; çoğu zaman farkında olmadan yapıyoruz. Belki “doğru nefes”i ilk kez duyunca aklınıza şu soru gelebilir; “Soluk alıp vermenin, neresi doğru ya da yanlış olabilir?”

Evet, hepimiz nefes alıyoruz, ama maalesef birçoğumuz yanlış,  bilinçsizce, sığ ve hızlı nefes alışverişinde bulunuyoruz. Bu sebeple yeterli oksijeni zihnimize ve tüm hücrelerimize yönlendiremediğimiz gibi; gerekli karbondioksiti de bedenimizden dışarıya atamıyoruz. Sonuç olarak; zihinsel ve bedensel sağlığımız için ihtiyaç duyduğumuz  oksijeni alamıyoruz.  Bu olumsuzlukları yaşamamak için doğru, daha derin ve daha yavaş bir nefes alışkanlığı edinmeye ihtiyacımız var.

Hızlı ve sığ nefesin, sadece zihnimiz için değil, tüm bedenimiz için negatif sonuçları bulunmakta. Yanlış nefes alışkanlığı bireyi, uyku bozukluğu, anksiyete, mide problemleri, kaslarda kramp, baş dönmesi, göğüs ağrıları gibi rahatsızlıklara kadar götürebiliyor. Bu yüzden nefes alışkanlıklarımızı yeniden doğru bir şekilde düzenlememiz, zihinsel ve bedensel sağlığımız için son derece önemli.

Nefesinizi kontrol ettiğinizde göreceksiniz ki düşüncelerinizi ve duygularınızı da kontrol ediyorsunuz. Bireysel farkındalığınızı arttırma yolunda, nefesinize odaklanarak, nefes alışkanlığınızı yeniden düzenleyerek, daha mutlu, dingin ve daha özgür bireyler haline gelmeniz mümkün.

Nefesin sihirli gücüyle tanışmak isteyen yetişkinleri “Nefes ve Yaşam” atölyemize bekliyoruz!

“Doğu Nefes” almanın ve Nefes Tekniklerini öğrenmenin önemi  

  • Yeterli oksijenin bedene alınmasını sağlamak
  • Beynimizin dengelenmesine yardımcı olmak
  • Korku ve endişe gibi negatif duyguların aza indirgenmesini sağlamak
  • Yetersiz oksijen alımından dolayı yaşanan konsantrasyon eksikliği, odaklanma güçlüğü gibi negatif durumların giderilmesine yardımcı olmak
  • Zihnimizi ve bedenimizi daha verimli kullanmamızı sağlamak
  • Oksijen yetersizliğinden kaynaklanan zihinsel bulanıklık, negatif düşünce ve depresyon gibi durumların giderilmesine yardımcı olmak
  • Kalp ritminin düzenlenmesiyle beraber kan basıncının düşmesini, kan dolaşımının hızlanmasını ve sindirimin rahatlamasını sağlamak
  • Uyku düzensizliğinin en aza indirgenmesine yardımcı olmak
  • Kaygı ve stresin giderilmesine yardımcı olmak
  • Aşırı heyecan, panik duygusu ve gerginliğin önüne geçebilmek
  • Bireysel farkındalığı ve içgörüyü yükseltmek,
  • Daha sağlıklı ve dingin bireyler haline gelmek.

Nefes Atölye çalışmalarının yanı sıra, yetişkinlere yönelik bireysel nefes terapisi seansları düzenliyorum. Bireysel farkındalığını ve içgörüsünü arttırmak isteyen herkesi, bireysel nefes terapisi seanslarına beklerim..

* Çocuk ve yetişkinlere yönelik uyguladığım nefes eğitimleri ve seminerlerinin fotoğraflarına şu link‘ten ulaşabilirsiniz..

5 YORUM “Yetişkinler ve Nefes”

  1. Yasemen Köknar dedi ki:

    Merhaba .Benim bir yakınım 4 sene önce tam akciğer nakli ameliyatı oldu. Son dönemde geçirdiği rahatsızlıklar neticesinde yapılan kontrollerinde organik bir bozukluk yerine yeterince nefes almadığı ya da nefes almaktan korktuğu teşhis edildi. Nefes eğitiminin bu konuda bir yardımı olabilirmi? konu ile ilgili mailinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. (İkamet yeri Ankara)

  2. Elif Şandan Doygun dedi ki:

    Merhaba Yasemen Hanım,

    Öncelikle şifalar diliyorum.
    Doğru nefes alma ve nefes teknikleri eğitiminin yakınınıza çok faydası olur. Bir uzman yardımıyla yeniden öğrenilecek doğru nefes alma ve nefes teknikleri, kişide nefes alıp vermede, akciğer ve diyafram kullanımını arttırır; böylece kişi fiziksel ve zihinsel açısından daha sağlıklı olması için ihtiyaç duyduğu yeterli oksijeni bedenine daha doğru bir şekilde ve tam almış olur.
    Size bu konuda bir e-mail göndereceğim.

    Sevgiyle,
    Elif Şandan Doygun

  3. Mustafa Özcan dedi ki:

    Merhaba,
    Ben Antalya’da yaşıyorum. Nefes konusuyla ilgileniyor ve nefes terapisi hakkında bilgi rica ediyorum.

    Tşk.

    1. Elif Şandan Doygun dedi ki:

      Merhaba Mustafa Bey,
      Az önce mail adresinize detaylı bilgi için bana ulaşabileceğiniz telefon numaramı ilettim.
      İşlerinizde kolaylıklar dilerim.
      Sevgilerimle,
      Elif Şandan Doygun

  4. Murat dedi ki:

    Merhaba hocam ben doğru nefes alıp vermeyi çoktan unuttum ve neticede psikolojik rahatsızlıklar meydana geldi. Hocam ben eski sağlıklı nefeslerime kavusa bilmem için kaç seans bu terapilere katilmam gerekir. Teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© Copyright 2015 Nefes ve Yaşam
Tüm Hakları Saklıdır
Elif Şandan Doygun
0535 895 44 71   info@nefesveyasam.com
Nefes ve Yaşam